Ahmet Erdem Anadolu Lisesi

Telefon : 0224 4510964
Belgegeçer : 0224 4510946
WEB https://niluferaeal.meb.k12.tr
Adres : CUMHURİYET MAH. KIRKPINAR SK. AHMET ERDEM ANADOLU LİSESİ SİTESİ NO 1 İÇ KAPI NO 1 NİLÜFER / BURSA
VİZYON : (NE YAPMAK İSTİYORUZ? NEREDE OLMAK İSTİYORUZ?) AHMET ERDEM ANADOLU LİSESİ olarak,öğrencilerimizin; bilim ve teknolojinin farkında olan; değişime ve gelişime açık; öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden; en az bir yabancı dili çok iyi bilen; yüksek moral değere sahip; kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan; etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmek ve bu bireylerin ülkenin en seçkin yüksek öğrenim kurumlarına girmelerini sağlamaktır.
MİSYON : ( VAROLUŞ SEBEBİMİZ ) Biz, AHMET ERDEM ANADOLU LİSESİ olarak öğrencilerimizin ; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmaların, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarına ve değişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Liderlik özelliklerinin yanısıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını, SAĞLAMAK İÇİN VARIZ…
BAŞARILAR : Can BAKIŞKAN 2012 LYS sonuçlarına göre Y-MF3 Puan türünde 557,814 puan alarak Bursa 1.si ve Türkiye 5.si olmuştur.2012 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre sınava giren 247 son sınıf öğrencimizden 203´ü Lisans programlarına yerleşmeye hak kazanmıştır.Okulumuz öğrencilerinden Erkin Karaokçu 14-18 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonasında, Türkiye ikinciliği gibi büyük bir başarı elde etti.Nisan ayı içinde, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce düzenlenen “Tarihi Eserlerimiz ve Vakıfların Önemi” konulu kompozisyon yarışmasında, 9. Sınıf öğrencilerimizden Canberk Dağotu il düzeyinde 1. oldu. Aynı yarışmada, Gülce Demirbaş 2, Batuhan Ergen de 5. oldu.

Yabancı Dil : İNGİLİZCE - ALMANCA
Isınma : DOĞALGAZ